De uddannelses muligheder, som du har igennem Mejeribrugets Uddannelsesfond – Funktionær (MUF), er rettigheder, som DI/Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og HK Privat har forhandlet og fastlagt i din overenskomst. Så retten til at efter- og videreuddanne sig er rettigheder på linje med overenskomstens andre rettigheder fx fritvalgskonto, pension og ferie.

Hvert år indbetaler din virksomhed kr. 1.300 pr. år pr. ansat under overenskomstens dækningsområde til MUF, og det er de penge, som du kan få del i, og som sikrer dig, at du kan udvikle dig og bevare din ”markedsværdi”.

Overenskomsten giver dig ret til at bruge op til 10 dage om året på selvvalgt kompetenceudvikling, som uddannelsesfonden MUF dækker udgifterne til, mens din arbejdsgiver betaler din løn som vanligt.

Derudover skelner overenskomsten mellem tre typer af efter- og videreuddannelse: Ret og pligt-uddannelse, Selvvalgt uddannelse og Aftalt uddannelse. Uddannelsesfonden dækker udgifter i forbindelse med Selvvalgt uddannelse og Aftalt uddannelse.